Глазгоу Рейнджърс изненадващо разби Борусия Дортмунд с 4:2 като гост в първа среща от първия кръг на директните елиминации в Лига Европа.

"Жълто-черните" изиграха много слабо първо полувреме на своя стадион "Сигнал Идуна Парк" в мач №1000 тук, в което отправиха само един точен удар. Гостите стигнаха до първата интересна възможност, когато рано-рано Борна Баришич накара Грегор Кобел да спасява с крак.

Първата и единствена точна стрелба за домакините за първите 45 минути всъщност беше повече от комична, защото ударът с глава на Дан-Аксел Загаду се получи нещо като подаване към вратаря Алън Макрегър, който трябваше да измисли начин да бори скуката.

В 37-ата минута гостите получиха дузпа заради игра с ръка на Загаду в пеналта на Борусия. Джеймс Тавърниър показа присъствие на духа и стреля успешно в десния ъгъл като на тренировка.

Не след дълго Кобел спаси тупалката на Алфредо Морелос, но при изпълнението на корнера нападателят на гостуващия отбор реализира на празна врата след асистенция на Джо Арибос.

На почивката треньорът на домакините Марко Розе направи двойна офанзивна смяна, но в 49-ата минута получиха трети звучен шамара. Райън Кент пусна за Джон Лундстрам и юношата на Евертън вкара с техничен шут около дъгата на наказателното поле!

Все пак реакцията на Дортмунд дойде много бързо и минута и половина по-късно резултатът набързо стана 1:3. Рафаел Герейро чукна към Джуд Белингам и той реализира майсторски в долния ляв ъгъл!

Смехотворната защита на Борусия отново стана за резил и в 54-ата минута топката се озова в мрежата зад Кобел. Съдийската бригада обаче също беше на "нивото" на германците и маркира несъществуваща засада. Грешката все пак беше поправена от VAR и попадението беше признато - 1:4!

Темпото на игра спадна рязко и в следващия близо половин час Борусия имаше предимство в притежанието на кълбото, но не знаеше какво да прави с него. В 82-ата минута Рафаел Герейро събуди някои от спящите зрители по трибуните с фамозно изпълнение от двайсетина метра, връщайки интригата.

До края не се случи нищо интересно и двата отбора ще решат спора в реванша на шотландска земя на 24 февруари.


Борусия Дортмунд - Глазгоу Рейнджърс 2:4

0:1 Джеймс Тавърниър - 38', дузпа
0:2 Алфредо Морелос - 41'
0:3 Джон Лундстрам - 49'
1:3 Джуд Белингам - 51'
1:4 Алфредо Морелос - 54'
2:4 Рафаел Герейро - 82'