Борусия Дортмунд размаза Борусия Мьонхенгладбах с 6:0 в мач от 23-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Сигнал Идуна Парк". Това беше девета поредна домакинска победа на рурци в първенството срещу техните "адаши".

Над всички беше Марко Ройс, изиграл един от най-силните мачове в кариерата си. "Жълто-черните" откриха резултата чрез капитана си Ройс в 26-ата минута, а само шест по-късно германецът асистира на "лалето" Дониел Мален.

"Хеттрикът" от асистенции на Ройс срещу бившия му отбор беше оформен към средата на втората част. Само в рамките на пет минути (от 70-а до 74-а минута) Марко сервира топката за Мариус Волф и Юсуфа Мукоко, които довършиха "жребчетата".

В 82-ата минута остана време Ройс да се разпише още веднъж, като този път в ролята на подавач влезе централният бранител Матс Хумелс. В 91-ата минута Ройс можеше да вкара и третия си гол, но отстъпи на Емре Джан отсъдената дузпа, която последният вкара.

Така вторият Борусия Дортмунд събра 49 точки и се доближи само на шест от лидера Байерн Мюнхен, като в същото време дръпна с осем на третия Байер Леверкузен. Закъсалият Борусия Мьонхенгладбах е едва 13-и в таблицата с 26 пункта, на четири над зоната на изпадащите.