Отборът на Борусия Дортмунд не успя да победи Аугсбург като гост и след равенство 1:1 в среща от 24-ия кръг на Бундеслигата, загуби точки в битката за първото място.

Борусия остава на второ място във временното класиране с 50 точки, на осем зад лидера Байерн Мюнхен, който е с 58. Аугсбург пък добави ценна точка към актива си и заема 15-ата позиция с 23.

Гостите от Дортмунд откриха резултата в 35-ата минута чрез Торган Азар, който завърши хубав пробив за 1:0. Преди това, в 13-ата минута, Махмуд Дахуд също можеше да се разпише за Борусия, но не успя да преодолее вратаря на Аугсбург.

Нидерландецът Дониел Мален пропусна нова възможност за състава от Дортмунд в 52-ата минута, а в 78-ата Ноа Саренрен Базе изравни за домакините след точен изстрел с глава.

Гостите, които отново бяха без норвежкия нападател Ерлинг Холанд, а и и без капитана си Марко Ройс, опитаха отново да вземат аванс, но така и не стигнаха до втори гол. В 86-ата минута Юсуфа Мукоко пропиля чудесна възможност за Борусия и резултатът остана 1:1.