Публикациите, че нападателят на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд е отишъл на погребението на агента си в четвъртък без разрешението на клуба, са неверни, заяви директорът на професионалните операции в отбора Себастиан Кел.

Мино Райола почина миналия уикенд на 54-годишна възраст и беше погребан в Монако в четвъртък. На погребението към Халанд се присъедини и съотборникът му Дониел Мален, който също беше клиент на италианеца.

"Имаше съобщения в медиите, че не му е било позволено да присъства на погребението на Мино поради заболяване. Не, всичко беше договорено", каза бъдещият спортен директор на Дортмунд Кел преди Днешната победа с 3:1 над Гройтер Фюрт.

Халанд, който отбеляза три гола при домакинската загуба от Бохум с 3:4 миналата събота, беше силно разстроен от смъртта на Райола.

"Това не бяха лесни дни за него. Може да се каже, че той имаше много близка връзка с Райола, точно като Мален. Ето защо нямаше съмнение, че ще го освободим в четвъртък", добави цитираният от БТА Кел.

Норвежкият нападател Халанд, който е вкарал 21 гола в 22 мача в Бундеслигата този сезон, се очаква да напусне Дортмунд през следващите месеци, като Манчестър Сити се счита за фаворит за подписа му.

Дортмунд иска да го заменят с германския нападател на РБ Залцбург Карим Адейеми.

"Миналата седмица казах, че имам много добро чувство. То стана още по-добро през седмицата. Така че сме на добър път", добави Кел.