Германският футболен национал Никлас Зюле, който напуска Байерн Мюнхен и от следващия сезон ще носи екипа на Борусия Дортмун, заяви, че вярва във възможностите на отбора да спечели шампионската титла в Бундеслигата.

„Разбира се, че вярвам, че можем да станем шампиони. Взех решението да подпиша с Борусия с ясното съзнание и напълно убеден в това“, коментира 26-годишният Зюле пред списание Sport Bild.

„Вълнението, когато съм играл срещу Борусия Дортмунд, винаги е било голямо. Вторият ми мач в Бундеслигата, когато бях на 17 години, беше в Дортмунд и получих няколко минути. От тогава Дортмунд винаги е бил някак специален за мен. Затова сега изпитвам силно чувство на очакване“, заяви още цитираният от БТА Никлас Зюле.

Попитан как ръководството на клуба го е убедило да подпише с тях, футболистът разкри, че е бил впечатлен от думите на шефовете към него и начина, по който са му представили бъдещата му роля в отбора.

„Плановете на Борусия за мен ме впечатлиха. Клубът иска да направи следващата крачка с мен, а това е точно каквото искам и аз. Целите са високи. Разговорът не беше за пари дори за секунда, а аз бързо осъзнах какво искам да направя“, обясни Зюле.

Той разказа, че при връчването на шампионската титла на Байерн, някои от неговите съотборници са му казали, че за последен път държи трофея в ръцете си. „Аз казах, че ще видим“, заяви защитникът и добави на шега, че старши треньорът Марко Розе очаква от него да не допусне нито един гол през следващия сезон.

„Можем и искаме да станем шампиони на Германия“, завърши Никлас Зюле.