Борусия Дортмунд се раздели със старши треньора Марко Розе след само една година, съобщиха вицешампионите в Бундеслигата.

Розе пристигна в Дортмунд миналата година от Борусия Мьонхенгладбах, но отборът изигра непоследователен сезон, не успя да се противопостави на Байерн Мюнхен, който спечели десета поредна титла, и отпадна рано от Шампионската лига и от Купата на Германия.

От Дортмунд казаха, че решението е взето в резултат на анализ в края на сезона, включващ Розе и висши ръководители, водени от изпълнителния директор Ханс-Йоахим Ватцке.

"Този ден не е лесен за всички ни, защото взаимното уважение помежду си беше и остава голямо. След сезон, който беше незадоволителен по различни причини, трябваше да осъзнаем, че не извлякохме максимума от нашите възможности в много области", каза Вацке.

"Въпреки трудния сезон с много невъзможни неща, аз бях убеден в нашия път. По време на разговора останах с впечатлението, че 100 процента убедеността на всички вече не е налице. Затова решихме заедно да прекратим сътрудничеството", коментира Розе.