Ливърпул ще изчака до следващото лято за привличането английския талант Джуд Белингам, който в момента е футболист на Борусия Дортмунд и е национал на Англия.

Креативният полузащитник остава един от най-желаните футболисти от мениджъра на Ливърпул – Юрген Клоп, но на „Анфийлд“ са приели, че след като през това лято дортмундци продадоха Ерлинг Холанд на Манчестър Сити, те няма да допуснат още една от звездите им да напусна отбора сега. Именно такава е практиката на германския клуб в последните години, като подобна бе и причината за забавянето на трансфера на Джейдън Санчо в Манчестър Юнайтед, за който се говореше много преди да бъде финализиран.

Припомняме, че във вчерашния ден Ливърпул договори десния защитник на Абърдийн – Калвин Рамзи, който е третото ново попълнение на мърсисайдци през това лято. Разми е определян за един от най-талантливите шотландски футболисти. Преди него привлечени бяха Фабио Карвальо от Фулъм и Дарвин Нунес (Бенфика), който може би ще се превърне в най-скъпата покупка на клуба в историята.

Според английските медии, селекцията в Ливърпул приключва с привличането на Рамзи, когато говорим за входящи трансфери, уточнява "Тема спорт".

Сега за Ливърпул предстоят няколко изходящи трансфера. Садио Мане със сигурност ще бъде продаден на Байерн Мюнхен, въпреки че до момента няма договореност за трансферната сума и преговорите между двата клуба не са никак лесни. Мърсисйдци са готови да продадат или да отдадат под наем поне още четирима играчи, между които Такуми Минамино, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Натанаел Филипс и Неко Уилямс.