Бившите играчи на Байерн Мюнхен и настоящи спорни телевизионни анализатори Дитмар Хаман и Сандро Вагнер са на мнение, че Борусия Дортмунд най-после може да прекъсне серията на баварския колос от десет поредни титли в Бундеслигата.

И двата отбора загубиха големите си звезди - Ерлинг Халанд напусна Борусия, за да премине в Манчестър Сити, докато Роберт Левандовски си тръгна от Мюнхен, за да отиде в Барселона.

Проблем за тима от Дортмунд обаче може да се окаже очакваното дълго отсъствие на заместника на Халанд - Себастиен Але, който бе диагностициран с тумор на тестисите и претърпя спешна операция. Въпреки това Хаман и Вагнер са на мнение, че Борусия може да изненада Байерн.

"С най-добрия си състав Дортмунд има равни шансове с тези на Байерн. Ако с Але всичко се развие благополучно, те ще влязат в битка рамо до рамо с Байерн", заяви бившият нападател на баварците Вагнер, цитиран от БТА.

"През последните две години залагах, че титлата ще отиде в Дортмунд и смятам и сега да пробвам този вариант", добави Хаман, който също е бивш играч на Байерн. 

Новият сезон в Бундеслигата започва на 5 август, а този уикенд предстоят мачове от първия кръг за купата на Германия, така и срещата за Суперкупата.