Борусия Дортмунд няма намерение да продава белгийския национал Тома Мюние, след като играчът беше свързван с Манчестър Юнайтед.

Manchester Evening News съобщи, че от "Олд Трафорд" са готови за раздяла с Аарън Уан-Бисака, което ще направи Диого Далот единствения бранител с опит на десния бек в състава, което обяснява интереса към Мюние.

30-годишният защитник е играл за ПСЖ и Борусия Дортмунд през кариерата си и е основен състезател в националния отбор на Белгия. Договорът на играча с дортмундци е до лятото на 2024 година и се смята, че трансферната му сума варира около 15 милиона евро.

Въпреки това, спортният директор на Борусия Себастиан Кел, разкрива че германският тим няма желание да се раздели с Мюние през това лято.

"Нямаме намерение да продаваме Тома Мюние, в момента не плануваме неговата продажба", коментира цитираният от БТА Кел.

24-годишният Уан-Бисака е бил информиран от мениджъра Ерик тен Хаг, че не влиза в плановете му още през май. Кристъл Палас са проявили интерес за привличането му по-рано това лято, но на този етап сделка няма. Футболистът може да напусне Манчестър Юнайтед, но до края на летния трансферен прозорец остава по-малко от седмица.

Уан-Бисака загуби титулярното си място от Диого Далот през миналия сезон и стартира само седем пъти за Юнайтед при доскорошния наставник Ралф Рагник.

Снимка: БГНЕС