Кьолн победи Борусия Дортмунд с 3:2 в мач от осмия кръг на Бундеслигата, като по този начин се изкачи до седмата позиция с 13 точки. „Жълто-черните“ са четвърти с две повече.

Дортмунд излезе напред в резултата в 31-ата минута, когато Джуд Белингам излезе на добра позиция, но реши да не стреля, а да комбинира с Юлиан Бранд, който си укроти топката и с прецизен удар я прати в долния ляв ъгъл.

Второто полувреме започна кошмарно за гостите, след като в 54-ата минута Флориан Кайнц получи перфектен пас от Линтон Майна и от изгодна позиция в наказателното поле изравни резултата.

Само две минути по-късно Кайнц центрира към Щефан Тигерс, който скочи най-високо в наказателното поле и с глава вкара за 2:1, пише "Тема спорт".

Домакините стигнаха до трето попадение в 72-ата минута, когато Деян Любичич проби отбраната на „козлите“ и останал на отлична позиция стреля и реализира. Надеждите на „жълто-черните“ се върнаха, когато Бено Шмиц си отбеляза автогол – 3:2.

Лидерът в класирането Унион Берлин допусна загуба с 0:2 като гост на Айнтрахт Франкфурт. Домакините поведоха в 12-ата минута чрез Марио Гьотце, а половин час по-късно и Яспер Линдстрьом реализира второ попадение за Айнтрахт. Рандал Коло Муани получи втори жълт и съответно червен картон в 68-ата минута и остави „орлите“ с човек по-малко.

РБ Лайпциг разби Бохум с 4:0 с по два гола на Тимо Вернер и Кристофър Нкунку, като французинът уцели греда от дузпа. Фрайбург победи Майнц 05 с 2:1, докато Волфсбуг постигна успех с 3:2 срещу Щутгарт.