Борусия Дортмунд грабна своя шанс след издънката на Байерн и завладя върха в Бундеслигата след 29-ия кръг. До края остават само 5 мача, в които жълто-черните трябва да защитят първата позиция и да прекъснат 10-годишната хегемония на мюнхенци.

„Веднага щом загряхме, усетихме, че има нещо специално във въздуха”, коментира Дониел Мален, един от героите на дортмундци. Неговият отбор вече бе спечелил с 4:0 над Айнтрахт Франкфурт, а самият Мален отбеляза две от попаденията (за 2:0 и 4:0). Нидерландецът, който бе привлечен от ПСВ през лятото на 2021 г., има 6 гола в последните 5 мача за Борусия, а неговото шоу бе похвалено специално от треньора Терзич.

„Това бе най-доброто представяне, което сме виждали от Дони с фланелката на BVB. Наистина изключителна игра. През първата половина от кампанията той вече се бе подобрил, но винаги го преследваше лош късмет, липсваха му по един-два сантиметра. Сега вече можете да видите какви са неговите способности”, заяви Терзич за Мален.

В три от оставащите пет кръга Борусия Дортмунд е домакин, което е допълнителен плюс, защото на своя стадион жълто-черните се намират в рекордна за клуба серия от 9 поредни победи за първенство. Само в 14 мача след зимната пауза жълто-черните са се разписали 41 пъти, а никой един отбор в Германия не е вкарал повече от 30 за същия период.

Реализирайки гол в пет поредни кръга, Мален повтори постижението на Джейдън Санчо от края на 2019 г., припомня "Тема спорт". Интересното е, че до 21-вия кръг нидерландецът още нямаше нито едно попадение, а сега вече е с цели седем. Интересен факт е свързан и с треньора на Айнтрахт Франкфурт Оливер Глазнер. Той е загубил всеки от своите осем мача в Бундеслигата срещу Борусия Дортмунд – по 4 начело на франкфуртци и Волфсбург.