На играчите на Шалке е била предложена честта от съперниците от Борусия Дортмунд, ако им помогнат в борбата за титлата в Бундеслигата, да бъдат записани като знатни гости в книгата на град Дортмунд, информира ДПА.

"Ако Шалке победи Байерн следващата седмица и Дортмунд спечели титлата благодарение на това, ще поканя актуалния отбор на Шалке в кметството, за да запишем имената им в Златната книга на Дортмунд", каза кметът на града Томас Вестпал пред вестник ВАЦ.

Байерн е с точка пред Борусия Дортмунд в класирането три кръга преди края на сезона, като отборът от Мюнхен е домакин на Шалке в събота, като и двата тима се нуждаят от трите точки - Байерн за титлата, а Шалке - в борбата за изпадане.

Голямото и горчиво съперничество между Шалке и Борусия Дортмунд прави крайно съмнително дали предложението на Вестпал ще даде допълнителна мотивация на играчите от Гелзенкирхен.

От ВАЦ обаче твърдят, че е имало прецедент в миналото, като отборът на Шалке е бил записан в Златната книга на Дортмунд през 1934 година, след като са се отбили в града на връщане от спечелването на първенството в Берлин.