Кръг преди края Борусия (Дортмунд) оглави класирането в Бундеслигата след успеха си с 3:0 над Аугсбург и може да сложи край на серията на Байерн (Мюнхен) от 10 поредни шампионски титли в Бундеслигата.

Себастиан Алер, който пропусна първата част от сезона, тъй като се лекуваше от раково заболяване, вкара два гола за успеха на тима от Дортмунд, като беше точен в 58-ата и 84-ата минута. Домакините останаха с 10 човека на терена 7 минути преди края на първата част, когато Феликс Удохокой беше отстранен с червен картон.

Алер откри резултата в 58-ата минута заради грешка на Максимилиан Бауер и изпрати топката в горния десен ъгъл. В 84-ата минута от лесна позиция покачи на 2:0, а Юлиан Бранд покачи на 3:0 в добавеното време.

След като Байерн вчера падна с 1:3 от РБ Лайпциг, днес шампионите от 2012-а година започнаха мача доста нервно. Без контузения Джуд Белингам те пак атакуваха, но Никлас Зюле и Емре Джан уцелиха гредите при 11 на 11. След това дойде и червения картон, който беше показан заради доста спорно нарушение.

Домакините остават след днешния мач на 14-о място с 34 точки, на 2 над опасната зона на изпадащите и изобщо не са сигурни за мястото си. В последния кръг те гостуват на Борусия (Мьонхенгладбах) и ще се надяват на благоприятен резултат и развой на останалите конкуренти.

Претендентите за титлата също имат скромни съперници, като Борусия (Дортмунд) приема бившия отбор на Юрген Клоп – Майнц, а Байерн гостува на Кьолн.

Снимка: БГНЕС