Треньорът на Борусия Дортмунд Един Терзич заяви, че отборът е готов да направи последната крачка този сезон за клуба и за града.

„Все още не сме приключили с работата, но сме готови да направим една последна крачка заедно като отбор, като клуб и като град“, коментира Терзич на пресконференция преди съботното домакинство в Бундеслигата срещу Майнц, когато ще бъде определен новият шампион по футбол на Германия.

„Това е една специална седмица за нас. Стигнахме до ситуацията, която предизвика много еуфория. Ключът е да не правим нещо специално, а да повторим нещата, които сме правили добре до момента. Качествата на Майнц са видни. Те са силни физически и не се страхуват да влизат в единоборства. Всеки знае задачите си там и вече са печелили трудни мачове“, заяви Един Терзич.

Наставникът на Борусия Дортмунд потвърди, че полузащитникът Джуд Белингам все още е под въпрос за двубоя с Майнц 05. „Джуд увеличи натоварванията в тренировките си, което изглежда добре. Днес и утре ще видим как вървят нещата, защото със сигурност го искаме в състава“, обясни Терзич.

Той добави, че клубът е много горд със Себастиен Алер. „Годината не беше лесна за него и за нас. Той подобри играта ни в нападение и показа, че може да бъде героят на сезона за нас. Също така сме щастливи, че Матс Хумелс поднови договора си. Той има много важна роля за спортното ни развитие. С успехите и опита си, той е някой, който може да поведе останалите“, продължи Един Терзич.

„Сезонът беше пълна лудост. Имаше фази, които не бяха много лесни, но със сериозна работа и енергия, успяхме да се преборим. Стабилизирахме доста процеси. Бяхме по-ефективни в домакинствата си до момента. Алер, Адейеми и Мален отбелязаха 24 гола, което ни липсваше в първата част от сезона, но тогава феновете ни помогнаха и ние искаме да им се отблагодарим“, завърши Терзич.