Старши треньорът на Борусия Дортмунд Един Терзич остана със сълзи на очи след като видя как мечтата му да спечели титлата в Бундеслигата в първия си сезон като постоянен треньор на тима се изплъзна по зрелищен начин в събота вечер, пише агенция ДПА.

Борусия Дортмунд трябваше да победи Майнц 05 като домакин в последния кръг от сезона, за да приключи доминацията на Байерн Мюнхен, но равенство 2:2 и победа на баварците с 2:1 при гостуването им в Кьолн, даде възможност на шампионите да продължат триумфалната си серия. Само головата разлика раздели претендентите и донесе радост за Байерн.

„Поздравления за Байерн Мюнхен. Логично за нас е много тежко“, каза цитираният от БТА Един Терзич пред телевизия Sky.

„Изостанахме толкова бързо... а както видяхте, после не беше лесно. Топката просто не вървеше така, както в предишните седмици. Момчетата вярваха до края и се бориха“, добави наставникът на Борусия. Тимът от Дортмунд е печелил титлата в Германия през 2012-а под ръководството на Юрген Клоп.

Терзич, бивш помощник треньор, временен треньор и технически директор в клуба, опита да обърне поглед към следващия сезон.

„Целият стадион, целият град искаше победа. Разбира се, че за нас всичко е скапано. Гледайки към втората част от сезона, ние заслужихме позицията, в която бяхме в началото на мача. Всички изглеждан напълно празни в съблекалнята“, добави Терзич, който замени Марко Розе в края на миналия сезон.

„Утре е нов ден и утре ще започнем отново... да опитаме да върнем трофея обратно в Дортмунд. Бяхме много близо, но от утре ще имаме 34 кръга, за да го направим“, заяви още треньорът.

Защитникът Матс Хумелс, който бе част от състава, вдигнал трофея за последно с Клоп начело през 2011-а и 2012-а, каза, че му е трудно да осмисли случилото се в събота вечер.

„Не мога да го осъзная. С два бързи ранни гола, които получихме и пропусната дузпа, ние сами наложихме напрежението върху нас“, коментира Хумелс.

Той подчерта представянето на феновете на Борусия Дортмунд, които аплодираха футболистите, въпреки огромното разочарование.

„Това показва какви страхотни привърженици имаме и какъв чудесен клуб е Борусия“, заяви бранителят.

Снимка: БГНЕС