Германският национал Феликс Нмеча ще смени Волфсбург с Борусия Дортмунд, въпреки интереса от страна на клубове от английската Висша лига като Манчестър Юнайтед и Нюкасъл, съобщава WAZ.

Въпреки притесненията на феновете на вицешампиона в Бундеслига относно потенциалното ново попълнение на отбора, шефовете на Борусия са вложили всички усилия да финализират трансфера на 22-годишния полузащитник за 25 милиона евро. Очаква се той да получава заплата от 6 милиона евро на година.

Представители на ръководството на клуба от Дортмунд е разговаряло с Нмеча, който е успял да ги убеди, че подкрепя ценностите на Борусия.

Противоречията около евентуалния трансфер на Феликс Нмаче бяха породени от факта, че футболистът е споделял хомофобски и трансфобски публикации в социалните мрежи в миналото.

Привърженици на Борусия Дортмунд дори поставиха плакат близо до клубните офиси, на който бе изписано: "Нулева толерантност за нетолерантността. Ценностите не подлежат на преговори".

Нмеча изигра 50 мача за Волфсбург след като бе привлечен от Манчестър Сити през 2021 година, записвайки 3 гола и 7 асистенции.