Управляващият директор на Борусия Дортмунд Карстен Крамер отхвърли възможността за въвеждането на безплатни билети по примера на втородивизионния Фортуна Дюселдорф.

"Въобще не мога да си представя това в нашия клуб не само заради факта, че търсенето категорично надхвърля предлагането", заяви Крамер на конгрес в Аахен, на който присъстваха и управляващият директор на Кьолн Кристиан Келер и изпълнителният директор на Дюселдорф Александър Йобст.

Дюселдорф планира футболна революция, позволявайки на феновете си безплатен вход за домакинските мачове на тима в бъдеще. Началото ще бъде поставено с тестова фаза за поне три мача през следващия сезон.

За да се компенсират загубите от продажбите на билети, финалистът в турнира за КНК от 1980 година е осигурил четири спонсора до момента, за да генерира 45 милиона евро в следващите пет години.

Крамер коментира, че проектът е "легален" и мисли, че е проява на смелост да се гледа към създаването на нови бизнес модели, подчертавайки, че футболът трябва да остане достъпен.

Кристиан Келер заяви, че неговият клуб засега не е обсъждал подобна процедура, но добави, че ще следи развитието на проекта. "Винаги е интересно, когато конкурент опита да тръгне по нов път. Ще видим дали можем да копираме нещо", добави той.