Бившият германски футболен национал и старши треньор на българския представителен тим в периода 2010/2011 година Лотар Матеус, който сега се изявява като телевизионен анализатор в родината си, отправи остри критики за представянето на вицешампиона в Бундеслигата Борусия Дортмунд.

Борусия претърпя поражение с 1:2 при гостуването си на Щутгарт в събота и се намира на пето място във временното класиране с 21 точки.

"В Бундеслигата те събраха повече точки отколкото представянето им оправдава. Това не е отбор. Всеки играе за себе си. Треньорът трябва да разреши този проблем. Той защитава играчите пред обществеността, което е напълно нормално. Но вярвам, че вътрешно той посочва проблемите, които често виждаме в последните няколко мача", коментира Матеус пред Sky Sports.

"Това продължава през целия сезон. Не съм виждал нещо изключително от Борусия Дортмунд в първенството от началото на сезона. Очаквам по-добра организация и представяне от топ отбор с добре окомплектован състав като Борусия Дортмунд", добави 62-годишният Лотар Матеус.