Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке подкрепя необходимостта от реформа в системата за видеоарбитраж-ВАР, предаде БТА.

"Видео доказателствата убиват спонтанните емоции", коментира Вацке, който е и председател на Надзорния съвет на Германската футболна лига.

"Когато ВАР, противно на технологията на голлинията, не може да взима решения в кратки срокове, хората трябва да чакат три или четири минути", добави Вацке в интервю за местния вестник Ruhr Nachrichten.

В Бундеслигата имаше няколко спорни моменти с ВАР през настоящия сезон, а в английската Висша лига се получиха още повече такива ситуации.

"Някои решения просто отнемат прекалено дълго време. Да бъдеш щастлив или ядосан отново след четири минути не е правилният начин. Трябва да го приемаме на сериозно, когато хората казват, че това вече не е нашият футбол", каза още Ханс-Йоахим Вацке, който вярва, че "объркванията около правилото за игра с ръка" също трябва да бъдат изчистени.

"Сега правилата се тълкуват по различен начин на всеки стадион. Преди беше толкова просто - винаги се свеждаше до това дали е било умишлено или не. Това всъщност беше правилният начин", смята Вацке.