Борусия Дортмунд сложи край на серията си от три мача без победа във всички турнири. "Жълто-черните" спечелиха гостуването си на Унион Берлин с 2:0 в среща от от 24-ия кръг на Бундеслигата. Мачът бе на "Щадион ан дер Алтен Фьорстерай".

Борусия Дортмунд успя да поведе в 41-ата минута, когато Никлас Фюлкруг продължи топката към Карим Адейеми, който бе позициониран по дясното крило. Младият нападател на „жълто-черните“ навлезе навътре и с мощен удар от границата на наказателното поле порази целта.

Първото по-опасно положение през второто полувреме бе на сметката на Унион. В 56-ата минута Кевин Фоланд се възползва от рикошет в наказателното поле и стреля от близка дистанция, но Майер внимаваше и отрази.

До края на двубоя Борусия Дортмунд продължи да държи инициативата и затвори мача след попадение на Иън Маатсен в 90-ата минута. Крайният бранител направи страхотен индивидуален рейд, който завърши с удар в долния ляв ъгъл на вратата на Унион Берлин.

Борусия е на четвърто място във временното класиране с 44 точки. Унион е 14-и с 25.

Майнц 05 и Борусия Мьонхенгладбах приключиха при 1:1 на стадион "Мева Арена".

Нападателят на домакините Джонатан Буркард откри в 12-та минута след пас от южнокорееца Джа-Сун Лий. Френският полузащитник Натан Нгуму фиксира крайния резултат в 55-та, когато бе намерен от халфа Флориан Нойхаус. Доминик Кьор от Майнц получи втори жълт картон в 84-та минута и остави отбора си с човек по-малко.

Борусия е 12-и с 26 точки. Домакините са на предпоследното 17-о място с 16.

Останалите резултати от днес:

Бохум - РБ Лайпциг 1:4

Дармщад - Аугсбург 0:6

Хайденхайм - Айнтрахт 1:2