Защитникът на Борусия Дортмунд Матс Хумелс, който отбеляза победното попадение за успеха с 1:0 над Пари Сен Жермен в реванша от полуфиналите в Шампионската лига, напомни, че има само пет гола в турнира.

Хумелс бе избран за Играч номер 1 на мача от Европейската футболна централа - УЕФА, като това се случи и в първата среща в Дортмунд.

"Реализирал съм малко голове в Шампионската лига в кариерата си, само пет. Сега е добър момент да добавя още. Трудно е да опиша всичко с думи. Чувството е невероятно. Едно от най-хубавите неща в клубния футбол е да играеш на финала в Шампионската лига. Постигнахме нещо, за което малко хора вярваха, че е възможно. За мен ще бъде втори финал с Борусия Дортмунд, а това е нещо специално", каза Матс Хумелс пред DAZN след двубоя в Париж във вторник вечер.

"Още от втория мач в груповата фаза, вярвахме, че можем да надделеем във всеки двубой. Не виждам защо да не спечелим и на "Уембли". Останахме активни днес и успяхме да извадим много от темпото от играта и атмосферата от стадиона. Това беше нашата рецепта за победата", добави германският футболист.

Снимка: БГНЕС