Защитникът на Борусия Дортмунд Матс Хумелс вярва, че финалът в Шампионската лига по футбол изисква и специална психологическа подготовка.

"Той означава толкова много, че трябва да се подготвиш за него. Може да бъде непосилно емоционално. Трябва да бъдеш внимателен, така че да не се почувстваш по-малък отколкото си", каза Хумелс в интервю, публикувано на клубния сайт.

Борусия Дортмунд ще се изправи срещу Реал Мадрид във финала на Шампионската лига на 1 юни на стадион "Уембли" в английската столица Лондон. Точно там Борусия, с Хумелс в състава, претърпя поражение от Байерн Мюнхен във финала през 2013-а. Година по-късно Матс Хумелс триумфира с националния тим на Германия на Световното първенство в Бразилия.

Обикновено съм напълно концентриран върху мача, когато съм на герена и нещата извън него нямат значение. Но преди и по време на тези два мача беше напълно различно", призна бранителят.

Попитан какъв съвет може да предложи на по-младите си съотборници, Матс Хумелс заяви: "Едно нещо, което мога да кажа със сигурност е, че не можеш да предвидиш емоциите си. Това е вторият най-голям мач в света след финала на Световното първенство."