Борусия Дортмунд проявява интерес към колумбийския национал Виктор Ибарбо, информира най-тиражният европейски вестник "Билд".

Още по темата

 

Германският вицешампион се оглежда за качествено бързоного крило, след като един от най-бързите футболисти в света Пиер-Емерик Обамеянг се представяше на приливи и отливи през изминалия сезон.

Според вестник "Ла нуова Сарденя" 188-сантиметровият Ибарбо ще струва около 12 милиона евро. Договорът на южноамериканеца с Каляри изтича през лятото на 2016 година.

Вероятността Борусия да задейства сделката за Ибарбо не е малка, като се има предвид, че Рома има сериозен интерес към Обамеянг. Римките "вълци" предлагат доста примамлива оферта за африканеца: 8 милиона евро и правата на Адем Ляич.

В Германия се твърди, че треньорът на "жълто-черните" Юрген Клоп не е особено доволен от работата в защита на Обамеянг и затова е готов да го продаде на Рома.

Ако Борусия привлече Ибарбо, ще има двама колумбийски национали през новия сезон. Както е известно, още през пролетта германският клуб прилапа Адриан Рамос от Херта.