Шведската тенисистка Йохана Ларсон е криела от света и родителите си, че е с хомосексуална ориентация от страх да не загуби спонсорите си и уважението им.

Оказва се, че страховете й са били напразни, тъй като отдавна я подозирали в това. Историята напомня на латинозвездата Рики Мартин, който също възкликна, че последен е разбрал, че е гей.

Все пак 80-ата в световната ранглиста намира смелост и прави публична своята ориентация през 2016 година и оттогава живее с приятелката си Аманда Стрянг. В момента Ларсон е на 29 години.

"Първо казах на майка ми. Тя ми призна, че отдавна ме е подозирала. Реакцията й беше, че ме прегърна и каза само "Обичам те, това изобщо не е важно за мен". Аз самата не разбрах веднага, че съм лесбийка.
Бях толкова съсредоточена върху тениса, че отхвърлях всякакви романтични мисли. Първата си връзка с жена крих в продължение на две години".

Родителите ми ме подозираха, но аз отричах. В очите на хората аз бях просто тенисистка. Не исках да се добавя нов имидж на лесбийка. Страхувах се също да не загубя спонсорите си. Зависех от толкова много фактори, за да осъществя своите мечти в тениса и се боях да не загубя подкрепата им", споделя Ларсон, цитирана от offnews.