Галерия

Ливърпул победи Челси на финала за Суперкупата на Европа след изпълнение на дузпи.

Мениджърите на двата отбора – Юрген Клоп и Франк Лампард, не останаха доволни от развоя на мача в Истанбул, тъй като на футболистите им се наложи да играят допълни 30 минути точно в началото на предстоящия натоварен сезон.

Зевзеци обаче се шегуваха, че играчите нарочно са искали срещата да продължи възможно най-дълго заради прелестния страничен рефер – секссимволът Мануела Николоси.

За първи път в историята УЕФА повери толкова голям мач на женска съдийска бригада. Главен арбитър беше Стефани Фрапарт с помощници Мишел О'Нийл и Николоси.

Вижте галерия на красивата италианка 

Мануела е родом от Италия и двубоят е върхът в кариерата й до момента. Тя е определяна като една от най-красивите съдийки и е разказвала как е поела по този път.

"Винаги съм имала страст към футбола и съм искала да играя. Семейството ми не се съгласи и през 1995 г. реших да отида на съдийски курс за жени. Братовчед ми, рефер, ме попита дали искам да пробвам този маршрут. Бях решена да го направя", разказвала е 38-годишната Николоси.

От 23-годишна живее във Франция, а през 2010 г. дебютира като асистент в Лига 1. Наскоро Николоси и О'Нийл бяха помощници на Фрапарт и на финала на световното първенство за жени между САЩ и Холандия, спечелен от "янките" с 2:0.