Жените са по-склонни да пътуват, за да гледат футбол, показва проучване. Според резултатите мъжете по-рядко прибягват до отмяната на други планове, за да могат да се насладят на любимия си спорт.

В изследването на Hotel.com са участвали 16 хиляди души, които са фенове на футбола. 71% от анкетираните жени планират екскурзиите си около провеждането на някое спортно събитие, докато това се отнася за 67% от мъжете, пише "Дневник".

Според информацията жените дори са склонни да пожертват повече от мъжете, когато става дума за гледането на футболен мач на живо. Близо една четвърт от жените са готови да загърбят плановете си за вечерта, а 18% са склонни да отменят чествания на годишнини. Резултатите при мъжете са по-ниски, като те са съответно 19% и 15% процента по тези две графи.

Очаквано мъжете гледат мачове предимно с приятелите си, като едва 17% от тях го правят с приятелката си. От своя страна 45% от жените гледат футбол с партньора си.

"Знаем, че футболните фенове са едни от най-страстните пътешественици. Те пътуват наблизо и надалеч, за да подкрепят отбора си", казва Ема Таг, мениджър комуникации в Hotel.com.

Тя допълва: "Чудесно е да видим разнообразието от привърженици и е вълнуващо да видим как жените, които пътуват, за да гледат футбол, водят тенденцията, когато става дума за възприемане на културата на градовете, които посещават".

Още резултати от проучването вижте в "Дневник".