Снимка: Инстаграм

Този сезон е труден за играча на "Голдън Стейт Уориърс" Ален Смайлагич. Той не играе често, а и отборът му не се представя добре в НБА. За сметка на това обаче в личен план му върви като по конец, пише "Мач Телеграф".

От ноември 2020 г. сърбинът върти любов с русокосата американка Жаклин Фейрън. Двамата са неразделни и не крият чувствата си дори когато са на публични места. Русокосото маце не се свени дори да споделя снимки, на които двамата си разменят интимни ласки.

Заради високия 208 см нападател Жаклин дори проговори сръбски. „Любов моя“, написа тя на родния език на любимия си под една от последните им общи снимки. За нея се знае, че е луда по баскетбола, а любимият й отбор е именно "Голдън Стейт". Американката често може да бъде забелязана в залата и най-вероятно именно там пламнали първите искри.

"Голдън Стейт" обаче няма с какво да я радва този сезон, тъй като е едва на осмо място в Западната конференция. Любимият й Ален пък взе участие едва в 14 от 68-те мача. Той е в отбора от 2019 година.

У дома

Детските години на Смайлагич са наситени с емоции. Той e роден през 2000 г. в Белград и живее с родителите и сестра си в квартал „Котеж“ - разположен между затвор с облекчен режим и психиатрична клиника.

Там имало площадка с баскетболен кош и баща му Рустем, който работел като електротехник седем дни в седмицата, го водел да стреля в обедната си почивка. Било го страх да го остави сам заради ненадеждното обкръжение. Един ден обитателите на затвора склонили таткото да позволи на сина си да тренира и когато той работи.

„Казаха му: „Остави го с нас, няма да позволим да му се случи нищо лошо“. И наистина беше така. Харесваха ме и не позволяваха никой да си приближи до мен“, разказа наскоро Смайлагич, който тръгва към големия баскетбол от малкия сръбски "Беко".