Главният заподозрян в опита да изнуди френския футболист Матийо Валбуена със секс касета, заради която нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема е в съда, се извини на Валбуена за инцидента, който навреди на неговата кариера.

Скандалът се разрази през 2015 година и доведе до изваждането на Бензема от националния отбор за повече от пет години, преди той да бъде извикан от селекционера Дидие Дешан за Евро 2020 това лято.

Според обвиненията срещу Бензема той е посредничил на изнудвачите, които са изнудвали Валбуена с негов секс запис, а Бензема е окуражавал съотборника си да плати исканата сума.

„Извинявам се от дъното на сърцето си, наистина съжалявам“, сподели Мустафа Зуауи, един от четиримата обвинени заедно с Бензема в опит да подкупят Валбуена, пред футболиста във втория ден от делото. Смята се, че Зуауи е измислил сценария за подкупа, който Валбуена казва, че го е накарал да се чувства „уплашен“ както за безопасността си, така и за кариерата си.

Бензема не посещава процедурата във Версай. Междувременно, френските прокурори заявиха, че искат 10-месечна условна присъда за нападателя на Реал Мадрид.