Втората ни ракета Димитър Кузманов ще сподели последния си турнир за сезона със своето златно момиче Християна Тодорова, пише "Монитор".

28-годишният тенисист ще използва петте дни за аклиматизация, за да разгледа с гимнастичката екзотичната перуанска столица, разположена в подножието на Андите.

Целувката

Освен на високия тихоокеански бряг, влюбените се насладиха и на прочутата скулптура „Целувката“. Тя изобразява автора си Виктор Делфин, който целува своята съпруга. Местният кмет редовно организира състезания по най-дълга целувка пред въпросната скулптура, намираща се в Парка на любовта в квартал „Мирафлорес“. Именно там другата седмица стартира надпреварата „Чалънджър“ (52 080 евро), в която ще играе Мико. Той пристига като шампион на предишния си турнир от веригата – в Барселона. Със спечелването на първата си „Чалънджър“ титла Кузманов дебютира в топ 200 на ранглистата.

Заедно

Християна, която е бронзова медалистка с ансамбъла от Рио 2016, а сега международен съдия, хвана дългия презокеански полет веднага след като се прибра от Кипър. Там тя и бившата й съотборничка Цветелина Найденова се веселиха на сватба на своя приятелка. Въпреки многото си пътувания напоследък Тодорова реши да подкрепи Кузманов за финала на най-успешния му сезон.

Има вариант 26-годишната софиянка да го придружи и в Еквадор, ако той намери сили за още един турнир. „Не съм 100% сигурен за него, защото началото на следващия сезон ни притиска – обясни пред dir.bg Мико. - Квалификациите на Australian Open ще започнат на 18 декември и трябва да имаме време да направим добра предсезонна подготовка. Трябва ми време и да възстановя от тежкия сезон. В Перу ще играя със сигурност и ще дам максимума. Надявам се да завърша така годината, както я започнах, да покажа добър тенис и добри резултати“.