Носителят на шест титли от Големия шлем Борис Бекер е използва бизнес сметката си като "куче-касичка" за лични разходи, заяви прокуратурата пред съда в Лондон по делото срещу германския тенисист за финансови измами. Срещу Бекер са повдигнати общо 24 обвинения, свързани с банкрута му през 2017 година.

Въпреки финансовите си затруднения 54-годишният Бекер е харчил сериозни суми за дизайнерски облекла, разкриха от прокуратурата. Според обвинението бившият номер 1 в света е скрил 1,13 милиона евро от продажбата на автокъща за мерцедеси, която той е притежавал в Германия, и е преместил средствата в бизнес сметката си във Великобритания.

Прокурор Ребека Чолкли заяви, че Бекер е похарчил 643 паунда за дрехи Ралф Лоран, 976 паунда в Харъдс и 7600 паунда за училищни такси на децата си. Той също така е платил значителни суми на бившата си съпруга Барбара, настоящата (по онова време) Шърли и друг приятел.

БГНЕС припомня, че в Лондон започна наказателният процес срещу бившата тенис звезда Борис Бекер. 54-годишният Бекер трябва да отговаря по различни обвинения във връзка с производството по несъстоятелност. Сред повече от 20-те точки на обвинението се твърди, че Бекер се е опитал да скрие от синдика по несъстоятелността пари и ценности, като трофеи, както и недвижимо имущество. Бекер отрича това. Теоретично той може да получи до седем години затвор. Планира се процесът да продължи до три седмици.