Президентът на Валядолид Роналдо Назарио ще изпълни обещанието, което даде, ако отборът влезе отново в Ла Лига. Той ще кара електрически велосипед по около 50-60 километра всеки ден по пътя Камино, започвайки от утре от Валядолид. Той трябва да пристигне следващата сряда пред катедралата на Сантяго де Компостела.

Бразилската звезда ще напусне стадиона José Zorrilla в знак на почит към клуба и ще измине повече от 120 километра. Той ще  осъществи това заедно с партньорката си Селина Локс, физиотерапевт, механик и още един помощник, тоест експедицията ще се състои от шестима души, които ще покрият маршрута, който ще премине през Валядолид, Леон, Оренсе, Луго и Ла Коруня.

Това е път, който свързва Ел Биерцо със столицата на Галисия през долината на река Сил и който Роналдо ще измине в тези четири етапа, което ще означава да кара колело средно пет часа на ден, пише "Труд".

Това е един от най-особените и най-малко известни маршрути на Камино де Сантяго, който преди няколко години минаваха само дванадесет души годишно, а в момента вече има по 800, които решават да го извървят, тъй като е единственият, който пресича четирите галисийски провинции.

За човек, който не е свикнал да кара велосипед, дори електрически, това е малко трудно пътуване, тъй като не е лесно да прекарате пет часа на ден на две колела, но президентът на Реал Валядолид и Крузейро иска да изпълни обещанието си, както той самият обяви чрез своя Twitch канал.

Роналдо ще стане за няколко дни поредният поклонник на Камино де Сантяго, една от най-важните туристически атракции в Испания.