Ерлинг Халанд стартира Лигата на нациите феноменално, като отбеляза и трите гола за Норвегия в два мача. Холанд първо води тежка битка със сръбския национален отбор на Маракана в четвъртък, а след това - и срещу шведите в неделя в Стокхолм.

Персоналният двубой между норвежеца и Александър Милошевич предизвика вълнение у феновете, а причината е, че в изявление пред телевизионните камери Халанд обвини Милошевич, че го е обиждал и заплашвал.

"Първо ме нарече лека жена. После каза, че ще ми счупи краката. Минута по-късно вкарах гол. Това беше хубаво. Надявам се да не ми счупи краката", каза цитираният от "Труд" Халанд след мача.

Самият Милошевич, който някога е играл в по-младите категории на националния отбор на Сърбия, посочва, че казаното от Халанд не е вярно.

"Не искам да отделям време за казаното на терена. Но аз не разбирам норвежки и не го говоря. Не знам дали говори шведски. Но това не е нещо, което е излязло от мен и не е нещо, което отстоявам. Не мога да кажа много повече. Оставям това, което се случи там, и продължавам напред", каза Милошевич след мача на въпрос за изявлението на тарана.