Актьорът Ивайло Захариев разкри, че е научил много от таекуондото. Звездата на българския сериал „Под прикритие“ е републикански шампион в дисциплината спаринг, а сега децата му вървят по неговите стъпки. Захариев гостува в подкаста „Фактор“, където разказа повече и за влечението си по видеоигрите.

“Таекуондото ми даде много в контекста на това да се посветиш, да си упорит в това, което правиш. Дали ще бъде с тренировките, техниките, лицевите опори в началото и в края на тренировката. Не съм станал професионален таекуондист, но в същото време, когато другите са успявали, това ме е надъхвало. Това го усещам и сега. Когато видя някой успешен и си казвам: “искам и аз“ и започвам още повече да тренирам. Показало ми е, че е трудно, но може.

Имам една републиканска титла на спаринг. Тогава нямаше медали. Нямам бистър спомен за след състезанието. Победих, за мен това беше най-важното. Тръгнахме си и беше много вълнуващо. И защо нямам медал, не знам. Не ми беше чак толкова важно. Победих и това ми беше достатъчно.

В този спорт е много важно, че не е водеща агресията, а овладяването на ситуацията и как минимално да се нараниш и да вкараш енергия. По възможност да избегнеш схватка. Идеята не е да се пребиваме, а да направиш минимум, но с максимален ефект. Дисциплината е желязна. Сега, когато моите деца тренират, се опитвам и чрез мен да усещат това уважени към спорта. Големият избра айкидо, надъхани са, особено, когато има нова техника. И виждам, че им харесва“, каза Захариев.

„Видеоигрите също са ми голяма страст. Съревнованието и там е налице. Въпросът е, че там нещата са по-графични. В тях човек може много повече да впусне въображението си. Има я артистичната част, която на мен много ми харесва. Развива още стратегическо мислене. Да вземеш решение. Тепърва електронните спортове ще се развиват много“, добави актьорът. Е епизода Ивайло Захариев разказа интересни истории както от кухнята на „Под прикритие“, така и за сръбския хит „Южен вятър“.