В тежка депресия изпадна бразилският национал Дани Алвеш. В петък той беше арестуван и вкаран зад решетките по обвинение в сексуално посегателство. Обвини го млада жена, която той насилил в нощен клуб в Барселона в нощта на 30 срещу 31 декември.

В затвора защитникът отказвал да яде и не говорел с никого. Не пожелал дори да проведе телефонен разговор, който му се полага по закон.

Момичето, на 23 години, отказва категорично извънсъдебно споразумение. Тя иска съд до дупка. Версията на момичето е, че всичко започнало след като той хванал ръката й, докато танцували, и я насочил към интимните си части. Ако обвиненията се докажат, той е застрашен от затвор от 4 до 12 години. Докато трае делото, той ще е остане зад решетките без право на освобождаване под гаранция.

Самият Алвеш няколко пъти променял версиите си, твърди „La Vanguardia“, цитиран от „Мач Телеграф“. Пред съдията 39-годишният футболист обяснил, че бил в тоалетната, когато момичето влязло, но помежду им не е имало контакт. Пред прокурора бил по-обстоятелствен и разказал как се засекли в санитарния възел на ВИП зоната, той останал там, но без изобщо да знае как да реагира на присъствието й.

И накрая на въпрос на частен обвинител заявил, че бил нападнат от 23-годишната жена от Тенерифе, докато се облекчавал. Тя се нахвърлила върху му и го дарила с орална любов.

Неговата съпруга – испанската моделка Хоана Санс, пък помоли чрез социалните мрежи за повече лично пространство. „Моля всички, които са обсадили дома ми, за малко съпричастност. Само преди седем дни загубих майка си“, написа красавицата.

Веднага след обвинението срещу любимия си тя обяви, че лично е виждала как момичетата налитат на Дани, при това в нейно присъствие.