За огромна част от феновете Роджър Федерер си остава най-забележителният тенисист в историята. Оказа се обаче, че легендата вече не е най-популярният швейцарски спортист. Носителят на 20 титли от Големия шлем бе детрониран от състезателка без никакви успехи. Става въпрос за футболистката на Астън Вила Алиша Леман, която има 11,4 млн. последователи в Инстаграм. Федерер е с 11,2 млн.

24-годишната Леман е сред добрите нападатели в женския футбол, но върхът в кариерата и е загубен финал за Купата на Англия през 2019 г. като състезателка на Уест Хям. Тя обаче има с какво да привлича почитатели, тъй като редовно е включвана в класациите за най-красивите спортистки в света.

Блондинката има едва 171 публикации в профила си, но някои от снимките и събират над милион харесвания. Предимно тези, на които е по бански, но и някои, на които изглежда секси по екип на терена, пише „Телеграф“.

Алиша Леман ходеше с халфа на Астън Вила Дъглас Луис. Още в началото на любовната афера тя се премести в дома на бразилеца на стойност 1,5 млн. паунда в Сътън Колдфийлд, Бирмингам. Миналия ноември обаче Дъглъс вдигна скандал на любимата заради това, че се е съгласила да се снима разголена за календар. Леман не му остана длъжна и двамата скъсаха.

Всъщност Алиша е бисексуална и преди Дъглас Луис ходеше със съотборничката си в националния отбор Рамона Бахман. Преди Астън Вила швейцарката игра за Уест Хям и Евертън. За Швейцария има 34 мача и 7 попадения.