Дани Алвеш, обвинен от млада жена, че я е изнасилил, все още е в затвора Brians 2 в Барселона. Кариоката може да е забъркан в нелегална търговия с фланелки, гърмят медиите в Испания. 

Различни испански медии, начело с Ел Казо, разкриха мрежа за трафик на тениски, подписани от Алвеш в затвора, където той е държан.

Фланелки и дори други спортни стоки се продават на затворници, които си искат автограф от звездата или ги ползват за разменна монета срещу други привилегии като кутии цигари.

Начинът, по който функционира тази незаконна система, е следният - затворник с разрешение да се движи между различните модули на затвора, в който се намира Дани Алвеш, събира фланелките и ги носи на бившия бразилски футболист, който слага своя подпис върху тях.

След като този процес приключи, същият субект, чиято самоличност не е разкрита, начислява комисионна, за да върне артикулите на съответните им собственици или да ги размени за някаква полза, както вече беше посочено, съобщи телевизия TUDN. 

Цитираният от "Труд" доклад споделя, че откакто Дани Алвеш е затворен в Brians 2, исканията на затворниците за футболни фланелки са се увеличили четири пъти.