Продължава тридневният процес срещу обвинения в изнасилване бивш футболист Дани Алвеш. Пред съда в Барселона, Бруно Бразил - част от компанията на Алвеш във въпросната нощ, сподели, че двамата изпили четири бутилки вино, шише уиски и няколко джина в местен ресторант, преди да влязат солидно почерпени във фаталния клуб "Сътън".

"Алвеш е идвал много пъти, но онази вечер беше много пиян. При охраната ни дойде жена, която бе изключително разстроена и плачеше. Тя каза, че е била изнасилена. В този момент на няколко метра мина Алвеш и тя веднага го посочи за извършител", каза управителят на дискотеката.

Междувременно съпругата на Дани Алвеш - Йоана Санс, го подкрепи косвено в разгара на делото, информира bTV. Тя разкри, че в нощта на 30 срещу 31 декември обвиненият в изнасилване бивш футболист трябвало да излезе на вечеря с нея. Той обаче отменил уговорката със SMS. Последният им контакт е от около 23:00 ч. Санс каза, че Алвеш се прибрал много пиян.

"Вонеше на алкохол. Блъсна се в гардероба и заспа на леглото. Не беше адекватен, нямаше как да говорим.", заяви красавицата и подчерта, че въпреки скандала не е подала молба за развод. Заради делото моделката изтри профилите си в социалните мрежи с идеята да не бъде тормозена от зложелатели.

Според авторитетният испански "Марка", показанията на Санс помагат на съпруга й. Стратегията на защитата му се основава именно на версията, че е бил пиян. В Наказателния кодекс на Испания това е смекчаващо вината обстоятелство.

Жената, обвиняваща Алвеш в изнасилване, също е била изслушана. Тя говорила зад стъклена преграда, за да не бъде разкрита самоличността ѝ.

И 40-годишният Алвеш дал показания. Екс футболист на Барселона, Ювентус и Пари Сен Жермен е заплашван от 12 години затвор. Присъдата му може да бъде намалена, тъй като на Алвеш не е правен кръвен тест за алкохол и наркотици.

Жертвата настоява за 150 хил. евро обезщетение, но адвокатката на бразилеца обясни, че клиентът ѝ е във фалит и има отрицателен банков баланс от 20 хил.