Бившата спайска Гери Халиуел е застанала плътно зад мъжа си Кристиан Хорнер в сексскандала, заради който е разследван от Ред Бул. Шефът на отбора от Формула 1 за първи път проговори по темата по време на представянето на новия болид RB20 и церемонията, с която тимът от Милтън Кийнс стартира състезателната 2024 г. На нея Хорнер увери, че той остава начело на шампионите за откриването на сезона в Бахрейн на 2 март.

50-годишният британец категорично отрече обвиненията за сексуален тормоз от служителка на тима и по тази причина отказал да подаде оставка. Жената се оплакала, че Хорнер й пращал „редовно“ и „в значителен период от време“ съобщения в приложението WhatsApp, като тя е запазила чата помежду им.

На 2 февруари Кристиан бил уведомен, че срещу него ще се проведе разследване, а на 3-и неговите адвокати предложили случаят да бъде уреден с обезщетение от 650 000 паунда. Служителката обаче отхвърлила офертата, а обвинението твърди, че хора от висшето ръководство на Ред Бул са знаели за скандала, но не предприели нищо, пише "Телеграф".

Самият Хорнер увери: „Имам много подкрепящо семейство и много подкрепяща съпруга. Моят фокус е върху работата и предстоящия сезон.“

Певицата и Кристиан се ожениха през 2015-а, а през 2017-а се роди синът им Монтагю. 51-годишната Гери има и дъщеря Блубел Мадона (17) от сценариста Саша Джерваси, а Кристиан - щерка Оливия (10) от Бевърли Алън.