Бившият бразилски национал Робиньо, който бе осъден на 9 години затвор за изнасилване, е убеден, че има достатъчно доказателства за своята невинност. Според него италианската правосъдна система е игнорирала доказателствата.

Той бе осъден на 9 години затвор през януари 2022 за изнасилване на албанска жена в Милано. 40-годишният Робиньо говори за първи път след присъдата си за TV Record.

"Аз играх само 4 години в Италия и се уморих да виждам расистки истории. За съжаление това продължава и днес. Тогава беше 2013, сега сме 2024. Същите хора, които на правят нищо срещу расизма, са тези, които ме осъдиха", смята бившият футболист на Реал Мадрид, Милан и Манчестър Сити.

Робиньо е убеден, че ако делото срещу него и било срещу бял италианец, присъдата е щяла да бъде различна. "С доказателствата, с които разполагам, трябваше да бъда оправдан", смята той. Бразилецът признава, че е имал кратка афера с жертвата, но тя е била доброволна.

"Имахме бърза и повърхностна връзка. Разменихме си целувки. Имаше и други хора на това място. Когато видях, че тя иска да продължи с други мъже, се прибрах вкъщи. Не съм отричал, беше доброволно. Можех да отрека, защото не намериха мое ДНК там, но не съм лъжец", каза още бившият футболист.

Италианското правосъдие поиска Робиньо да излежи присъдата си в Бразилия, след като не може да бъде екстрадиран.