През последните пет години Ювентус спечели пет поредни титли на Италия и през този сезон целта на Старата госпожа ще е спечелването на Шампионската лига. Това призна капитанът на отбора Джанлуиджи Буфон в интервю пред "Скай Спортс".

Шампионската лига
Спечелването на Шампионската лига е моя лична цел, но и цел на целия отбор. Защото няма нищо по-красиво да споделиш един такъв миг с тези хора, с които си споделял толкова много. На теория в момента имаме един много силен Ювентус, който може да затрудни всеки. И на хартия имаме много повече шансове тази година да спечелим турнира, защото разликата с другите водещи отбори беше значително намалена. Ще бъде невероятно да стигнем до този трофей, който се изплъзва на отбора от толкова много години.

Новите попълнения
Трябва да благодарим на Юве за тези пет невероятни години, в които спечелихме толкова трофеи, както и заради всичко, направено за отбора и за феновете. Сега обаче се направиха някои значителни покупки, каквито не бяха правени от дълго време. И благодарение на тях кипят невероятен ентусиазъм и надежда както сред феновете, така и сред нас. Насочили сме вниманието си към предстоящия сезон и на терена трябва да покажем всеотдайността, страстта и желанието за победа, които притежаваме. В отбора дойдоха много качествени играчи и мисля, че можем да станем много по-добри.

Игуаин
Дали съм очаквал да дойде при нас? Всъщност не. Когато всички започнаха да говорят за това, започнах да се замислям. Той беше опасност №1 в мачовете ни срещу Наполи. Говорим за играч от световна класа. Може да ни помогне много и мнението ми се базира на представянето му в предишните му отбори, заради головете, които е вкарал, заради физиката и психиката, която притежава.

Критиките към Игуаин от Наполи
Мисля, че играч, който прави подобен ход, само показва колко силен характер притежава, защото със сигурност щеше да му е много по-лесно да остане в Наполи. И след това... натискът от медиите, фенове... Но мисля, че след три години, в които е отбелязал толкова много голове за отбора, той има право сам да избира бъдещето си.

Националният отбор
Разочарованието от европейското вече отмина и не съжалявам. Пеле и Дзадза бяха несправедливо нападнати заради пропуските им при дузпите срещу Германия, но аз искам да им благодаря за смелостта да застанат зад топката в такъв момент.