Изчаках да мине ден след голямото дерби в Серия "А" между шампиона Ювентус и Милан (2:1). Начетох се на какви ли не глупости, че "бианконерите" били подпрени от съдията Давиде Маса.

Разни хора се изказваха на базата на резултата от Livescore, без въобще да са гледали мача. Други традиционно сипят помия с черпака по най-титулувания италиански клуб. Ей така, просто защото не го обичат и той под път и над път побеждава любимия им тим. Дали ще е премиерският Милан, дали Интер, който без служебните титли и скалъпения скандал Калчополи още нямаше да знае що е това трофей, няма значение.

Фактите обаче говорят красноречиво – в петък вечер Ювентус успя да победи Милан, феноменалния Джанлуиджи Донарума и съдията. Правилно прочетохте и съдията. Не обичам да говоря (и да пиша) празни приказки без покритие. Не обичам дървените философи и хората, които мислят, че разбират от всичко, защото всъщност грешат. И сега ще обясни с факти, ще приложа доказателства защо всъщност Ювентус беше ощетеният отбор в дербито с Милан, но въпреки това успя да спечели.

Минутата е 8-ма, блестящият в този мач Пауло Дибала нахлува в наказателното поле и е жестоко посечен от Кристиан Сапата (виж снимката горе). Ако това не е дузпа, не знам кое е. Нарисувана дузпа, не като тези от "Камп Ноу" в сряда вечер. Юве вече е порязан от Давиде Маса, но продължава с тоталното си превъзходство над Милан без да протестира. Просто защото знае, че от години е с класи по-добър, но това е друга тема.

После дойде ред на гола на Меди Бенатия. Той беше изведен на ръба на засадата, а на снимката горе ясно се вижда, че футболист на Милан е последен в защита. Отново факт и този път правилно съдийско решение! Карлос Бака изравнява и тук нямало засада, смятат "специалистите", които гледат с фенските очила или крайния резултат в Livescore.. Да, но грешат жестоко. Може и да е много тънко положение, но колумбиецът е със сантиметри след Бенатия. Долу прилагам ново доказателство със снимка за невярващите.

В средата на второто полувреме Ювентус отново е жестоко ощетен. След изпълнение на корнер Бака играе с ръка в наказателното поле и отново нищо (виж снимката долу). Ръката му е разперена и удря топката. Нова 100%-ва дузпа за шампионите не е отсъдена, но те не протестират, продължават да мачкат премиерския отбор по всички показатели.

И така идва ред на най-спорния момент в дербито – 94-ата минута. Де Шилио играе с ръка в наказателното поле и този път съдийската бригада взима правилно решение – дузпа! Претенциите на Милан са за прилепена до тялото ръка и невъзможността на Де Шилио да я прибере заради малкото разстояние. Фактът обаче е съвсем различен. Разстоянието е почти 2 м и защитникът има предостатъчно време да реагира. За капак той само не си прибира ръката, а я протяга и спира пътя на топката. Отново по-чиста дузпа от тези на "Камп Ноу".

Това са фактите! Те казват – Ювентус победи Милан, феноменалния Джанлуиджи Донарума и съдията. И един съвет към всички хейтъри – не коментирайте даден мач на базата на видян резултат в Livescore и си свалете фенските очила преди да говорите. И накрая да не пропусна – чист гол на Миралем Пянич през есента на "Сан Сиро" беше отменен. Казва го гуруто в съдийството Грациано Чезари! Тогава защо мълчахте?

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvideojuve1897%2Fvideos%2F1286502194714861%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FPrincipino.Claudio.Marchisio.Officialpage%2Fvideos%2F1455136127834075%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Веселин Коларов, Gol.bg