България има един голям повод за радост през изминаващата 2017 година и той се казва Григор Димитров. Буквално за броени месеци момчето, което така и така не оправдаваше огромните очаквания, се превърна в истински мъж и започна да прави това, което всички очакваме от него - да печели големи турнири.

Преди да започне работа с младия венецуелец Даниел Валверду нашенецът бе изпаднал в тотална посредственост и започна да пропада в световната ранглиста, като беше достигнал до място извън топ 30.

Тази година обаче бе решителна за него и с успехите си през нея той завинаги ще остане в аналите на световния тенис. През настоящата година той спечели точно 6,575,244 щатски долара от наградни фондове, като тази цифра е почти половината от общите пари, които е печелил през кариерата си.

Сезонът започна шеметно за него - триумфи в Бризбейн и София, както и 1/2-финал на Откритото първенство на Австралия. Последва нормалния спад при него, тъй като един от минусите на Григор Димитров винаги е бил липсата на постоянство.

Финалът на годината за него обаче бе наистина шампионски. Нашенецът направи огромна крачка към класирането си на финалния "Мастърс" в Лондон с трофея, който грабна в Синсинати. Той влезе в историята, тъй като това бе първият трофей от "Мастърс" турнир, който печели. 

Да, някои ще кажат, че наистина топ тенисистите отсъстваха и едва ли не Григор е имал късмет, но подобни постижения изобщо не трябва да се омаловажават. Защо ли? Защото трудът, който един тенисист хвърля, заа да спечели такъв турнир е огромен и защото така или иначе Григор вече е в историята на световния тенис.

Хората не гледат на него просто като на "Бейби Федерер" или като на изключително талантливото момче, което някой ден може да спечели трофей от "Шлема". Те вече гледат на него с респект. Гледат на него като ЕДИН ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТЕНИСИСТИ в света и като на световния номер 3.

Звучи гордо, нали! Защото е така! Стигаме до завършека, който направи българинът. Той постигна нов рекорд, след като за първи път в своята кариера успя да се класира за финалния "Мастърс" в Лондон. Очаквания към него така и нямаше, но той направи немислимото за мнозина.

Спечели турнира при това без нито една загуба на сметката си! Последваха трофеи за Спортист на Балканите за 2017 година, както и за Спортист на България за годината. Това определено бе годината на Григор и тя бе важна за неговото израстване, защото момчето успя да се превърне в мъж и започна да оправдава високите очаквания, които всички имахме и все още имаме към него от години насам. 

Коментар на Gol.bg