Едно от летните попълнения на ЦСКА Борис Секулич (26 г.) даде интервю за словашкия вестник Dennik Sport. Медиите в малката централноевропейска страна приеха с изненада преминаването на Секулич при доскорошния му съперник Нестор Ел Маестро, наричайки хода “парадоксален”.

- Борис, да започнем оттам, че футболната общественост в Словакия е шокирана от решението ти да не останеш в Слован. Нещо повече ти светкавично си уреди преминаване в нов отбор и това е ЦСКА. Трансферът ти там сякаш е станал много набързо?

– Наистина нещата се получиха доста бързо. Трябва да отбележа, че приех първата оферта, която получих, макар да изскочиха и още няколко алтернативи. Прецених плюсовете и минусите на всяко предложение и избрах преминаване в София. Рано сутринта пристигнах в България и подписах договора. Със себе си носех единствено бутонки и малко футболна екипировка. Не успях да си взема никакъв багаж, защото трябваше да замина много бързо.

- Новият ти треньор Нестор Ел Маестро имаше ли някаква роля за преминаването ти в ЦСКА? Той е доста добре запознат с теб от престоя ви в словашкото първенство през изминалия сезон?

– Честно казано, не знам дали той има нещо общо. Преди да ви дам интервюто, дори нямахме възможност да си поговорим по-обстойно с него. Той само ми прати есемес, с който ме поздрави и честити за договора с ЦСКА. Преди да подпиша с клуба, не съм говорил с Ел Маестро. Но съм убеден, че ръководството на ЦСКА е коментирало привличането ми с него и го е попитало за мнение. Ние бяхме съперници през миналия сезон, борихме се един срещу друг и ще бъде интересно да сме от една и съща страна. Очаквам с нетърпение да работя с Ел Маестро.

- Кои са причините, поради които прие офертата на ЦСКА?

– Има няколко фактора. От една страна, София е много хубав град, освен това е близо до родния ми Белград. Това, което най-силно натежа обаче, е друго – ЦСКА е велик клуб, с големи традиции, който всяка година се бори за титлата. Има много фенове, а дербитата с Левски са страхотни сблъсъци.

- Добре, но ЦСКА не е ставал шампион от десет години…

– Това е факт, в момента Лудогорец има 7 поредни титли. ЦСКА обаче иска да сложи край на тази хегемония. Желанието ми бе да премина в клуб, който ще се бори да стане шампион, и ЦСКА е точно такъв.

- Какво предстои пред теб и отбора?

– Вече сме в Австрия за подготвителен лагер. Предстоят ни няколко контроли с добри отбори. Имах някои разговори с президента на клуба, обсъдихме нещата. Има и други нови попълнения, така че ще се напасваме. Ще бъдем добре подготвени за участието ни в евротурнирите. Там започваме срещу ФК Рига.

- Казаха ли ти от ЦСКА на кой пост възнамеряват да те използват?
– Засега не. Питаха ме единствено къде мога да играя. Казах им, че в Словакия съм бил краен бранител, централен защитник, играл съм дори и като опорен халф. Това е една от причините, поради които съм привлякъл вниманието на ЦСКА. Аз съм универсален футболист и нямам проблем да играя на всяка позиция.