Бившият президент на Левски Томас Лафчис бе гост на откриването на клубния музей. Той даде интервю пред Канал 3, в което говори както за експозицията, така и за предстоящия мач в Разград.

- Г-н Лафчис, какво почувствахте, когато видяхте историята, събрана на едно място?

- Левски заслужава такъв музей, защото има голяма история и има какво да покаже. Надявам се той да се разширява в бъдеще и да стигне нивата на водещите отбори в Европа и света, за да може всички привърженици да се гордеят с това, което показваме. Дано да стане пункт, където да се събират всички, обичащи Левски, преди и след мачовете. Има много интересни неща, които смятам, че наистина си заслужават положения труд от "Сини сърца" за организирането на музея (б.р. - четете репортаж за музея на стр. 6). Мен това много ме радва. Защото, както казваше професор Шойлев: "Левски е религия". И е религия за страшно много хора - не знам дали милион или милиона, но сме много.

- Може ли такъв музей да увеличи и посещението на мачовете?

- Според мен това е една от целите. Така феновете ще се докоснат до магията, историята, легендите на Левски. От всички, които сме минали през клуба, вътре има по едно малко парченце от живота ни. То остава завинаги тук.

- Кой е най-значимият спомен за вас?

- Много са нещата! Доста ме впечатли документът от 1911 година. Не че е много важно за мен дали Левски е основан през 1911-а или 1914-а. Събрани са реликви на клуба от цялата история. Атмосферата е завладяваща, като влезеш вътре, и настръхваш, защото се докосваш до големите имена на нашия клуб.

- Успявате ли да следите играта на Левски в момента? Отборът е много близо в класирането до Лудогорец, харесва ли ви сегашният тим?

- Винаги има какво да се желае, но нещата са доста по-позитивни от предишни години. Петьо Хубчев все пак е много сериозен специалист и смятам, че това, което започна да създава като организация, ще даде добри резултати. Надявам се още тази седмица да успеят да покажат, че са достойни конкуренти на Лудогорец. Надявам се да спечелят още този мач. За да може ние да вървим напред, а те да ни гонят отзад.

- Има ли сили Левски да победи Лудогорец в Разград?

- Да. Те със сигурност имат по-голяма скамейка от нашата, и то с класни футболисти, но все пак пътуването до Унгария и мачът ще се отразят на играта и поведението им. Така ще имаме повече шанс да спечелим.