Ако всичко това вчера в БФС не беше някаква скрита камера от някакво ново телевизионно шоу, сме готови да поднесем извиненията си към сценаристите и режисьорите. Но се притесняваме, че е истина.

Гледаме и не вярваме на ушите си, както казваше покойният професор Вучков. Все си мислиш, че няма как да е по-зле, и изведнъж – ето ти го Боби Михайлов. Това е върхът на наглостта! Има проекти, скоро ще разберете, казваше синът му Николай. И ето ти го големия проект – да доунищожи българския футбол.

И около него емилкостадиновци, данчолечковци... Леле, тези бяха любимците на нацията, заради тях излизахме по улиците и писахме книгата за пиянството на един народ. И същите тези герои си сложиха такива кавички, които се виждат чак от открития космос, където непрекъснато се случват новости, които доказват, че човечеството се развива.

Всичко върви към прогрес, дори и футболът. Хората искат да правят футболна Суперлига. Парите какво ли не правят! Само тук всичко е обезценено и се срива с всеки изминал ден. За акциите на Ливърпул дават 3 милиарда паунда и шефовете не искат да продават.

Тук бобимихайловщината затри целия продукт, разказа му фамилията, отблъсна хората от стадионите и ги прати пред телевизорите, а парите от правата са несправедливо разпределени не без любезното съдействие на БФС.

Национален отбор има на хартия. Събират се някакви пичове, потренират, паднат, сменят им треньора, пак тренират, пак паднат, а тези наши „любимци“ викат – ама ние не играем. Хотели и самолети им осигурили. Ха-ха. Отбора на България го няма на картата и слезе на ниво Гибралтар, което е една скала и един пясъчен провлак.

Емил Костадинов вчера се хвали, че ще прави работна група. Ама вие добре ли сте, формати ще променяте наново, ще чертаете стратегии?! Не, вие вече не можете да си вържете обувките, ако разбирате какво е това в преносен смисъл. Вие нямате усещане за футбол! Хората искат промяна, която да бъде направена от нови лица с морал, принципи и идеи.

Никакви конгреси няма да решат кризата във футбола. Тук нещата са сериозни и ако футболна България иска да е част от голямото световно семейство на тази игра, трябва да предприеме спешни действия.

Смятам за абсолютно задължително Левски и ЦСКА на момента да напуснат първенството! А след тях и други. Без лигавщини и евентуалности! Сега и веднага! И да се почне отнякъде.

Всичко друго ще е подигравка към привържениците на футбола! Това е позор на позорите! Бобимихайловщината ще доубие любимата ни игра!

Коментар на Желю Станков, "Тема:Спорт"