Голмайстор №1 в историята на националния отбор на България Димитър Бербатов коментира оттеглянето на оставката на Борислав Михайлов като президент на БФС. Това означава, че извънреден Конгрес няма да има. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед, който е кандидат за поста в Бояна, добави, че това не променя плановете му и ще участва в изборите през март 2022 г. 

"Само ден след пресконференцията, която дадох, се връщат оставки - няма да има Конгрес. Намирисва на страх и паника. Чисто юридически имат своята правота, но морално...По бързата процедура, може би беше най-бързия Изпълком в историята. Един ден след информацията, че аз, Стилиян Петров и Мартин Петров се кандидатираме се усеща лека паника. Беше очакван такъв ход. Продължаваме с нашата програма, отказване няма. Живот и здраве догодина да дойде Конгресът, всичко да мине добре, за да може той да бъде проведен по правилния начин, защото в миналото има и доста Конгреси, които са се провеждали по подмолен начин", заяви Бербатов пред "Дарик". 

"Ние сме различни поколения, това си казва думата. Манталитет и начин на изказ. Ние също можем да бъдем агресивни и сигурно ще бъдем, но в момента имаме нашата програма и си я следваме. Хубаво е, че на моменти сме подценявани. Знам как сме се подготвили и на какво сме способни. Личи си това, че има "Абе, тия момчета къде са тръгнали". Слушам изказванията. Професори по всичкознание винаги ще има.

"Там нямало футбол, еди-си-къде нямало футбол" Кой е виновен? Да направят. Имало 350 клуба, които ги подкрепили. Аз да кажа ли, че има 400 клуба, които са ме подкрепили. Някъде не излиза сметката. В крайна сметка най-голямата истина е, че клубовете решават накрая. Всичко е в техните ръце. Те трябва да бъдат готови за тази промяна и да я искат. Доколкото съм запознат те са готови", добави Бербатов.

Той коментира и информациите, че един от основните хора в екипа му Петър Величков е гласувал "за" завръщането на Боби Михайлов

"Ние продължаваме да действаме по нашия план с леко отлагане. Дано доживеем да дойде такъв Конгрес! Явно се тупкаше топката, за да дойде този ден като днешният. Информацията за гласуването на Петър Величков не е точно така. Величков е гласувал против да се отложи Конгресът, но след като на самия Изпълком Михайлов си е върнал оставката - при положение, че той е казал, че не е финансово изгодно да се правят два конгреса, той е гласувал с "Да". Екипът ми е силен, лоялен. Няма да мине номерът", добави Бербатов. 

Снимка: Lap.bg