Още с първите си мачове за ЦСКА Реда Хайкал загатна за огромния си потенциал и сериозните си качества.

Диагоналът от Египет заби 33 точки за успеха на "армейците" над волейболния Левски във Вечното дерби, като се отличи с решаването на трудни ситуации по време на двубоя.

Ето какво каза той за старта на "червените” в Супер Волей, цитиран от официалния сайт на клуба.

"Доволен съм, че започнахме с две победи сезона. Първият мач бе много важен за нас, защото винаги е от огромно значение да стартираш с успех, а и трябваше да оставим добро впечатление, защото сме нов отбор. Радвам се, че взехме чиста победа в Добрич.

След това дойде и този мач с Левски, който също спечелихме с 3:1 гейма. Не знаех, че това е дербито на България, но ми казаха малко преди мача и това ме мотивира допълнително. Знам какво означава да спечелиш най-важния двубой за всички фенове и за хората в клуба. Така че, тези две победи ни дават увереност”, сподели Хайкал.

Той коментира и своето представяне в тези два двубоя. "Смятам, че играх на ниво. За мен бе важно, че от самото начало се чувствам като у дома си в София и ЦСКА. Това ми дава възможност да се влагам максимално, както в тренировките, така и в самите мачове.

Мисля, че срещу Левски направихме силен мач, но трябваше да спечелим и заради Тошко (Костов). Той е много качествен волейболист и случилото се с него, тази неприятна контузия в самото начало на двубоя, ни мотивира допълнително. Тази травма е много неприятна и искахме да бием и заради него”, каза още Хайкал.

Египетският диагонал допълни, че отложеният мач с Хебър ще се отрази добре на него и съотборниците му. "Почивката, която сега получаваме заради отлагането на мача с Хебър, е добре дошла за нас. Това е един от най-силните отбори в първенството и ще имаме възможност да се подготвим още по-добре и да се сработим, преди да ги срещнем.

Надявам се, че до момента, в който ще играем с тях, ще добием още по-високо самочувствие и ще изчистим грешките си. Ще имаме възможност да се обиграем и да сме в най-добрата си форма срещу тях”, заяви диагоналът.