Коментар на Стефан Ралчев от Букмейкър Рейтинги за Саша Илич и ЦСКА.

В никакъв случай не съм прибързан и краен в мнението си. И няма нищо общо с това дали ЦСКА по някакво чудо би отстранил румънците на реванша (което ще бъде изключително трудно).

Истината е, че ЦСКА не се развива и не надгражда и то вече в дълъг период от време – повече от една година. ЦСКА няма стил на игра, няма лице и облик. ЦСКА спечели през миналия сезон много мачове и е вярно, че Саша Илич изстиска повече от 100% от наличния към онзи момент потенциал на отбора – с характер, с късмет, със статични положения, с дисциплина… Спечели ги без значение по какъв начин и беше в играта за титлата, НО получи и никак не малко шансове да стане шампион в битка с изключително ПОСРЕДСТВЕН ЛУДОГОРЕЦ (който и в момента вече половин година продължава да показва, че е нищо повече от посредствен отбор). Но ЦСКА изпусна шансовете си…

Всички фенове знаят, че ЦСКА не успя да спечели важни мачове и истината е, че отборът продължава да се МЪЧИ. Точната дума е МЪКА. Ако не влезе гол от статично положение идва страшна мъка. Видно е, че на ЦСКА му трябва класен треньор, а не посредствен. Точната дума е КЛАСЕН – не млад, българин, чужденец, а треньор, който притежава нужната класа, за да изведе ЦСКА на друго ниво. Винаги съм бил за максимално даване на по-дълго време на даден треньор, което на Армията през годините не се случва често, да не кажем, че почти не се случва.

Но ако ЦСКА иска да стъпи едно стъпало по-нагоре, е време за промяна. Защото тази скъпа селекция при евентуално отпадане от Европа, би останала само за вътрешна консумация. ОК – ще се бори Лудогорец за титлата, но Европа също беше важна цел, която се изпарява.

Сега треньорите в ЦСКА нямат право на оплаквания и оправдания – този път браво на ръководството, че осигури футболисти, които поне според визитките и платените пари би трябвало да са качествени. Доколкото съм запознат условията в отбора са почти идеални, само че на фона на добрите условия качеството на треньора НЕ КОРЕСПОНДИРА с амбициите и особено със състоянието на ЦСКА. Саша Илич може един ден да стане добър треньор, но за момента на отбора му трябва доста по-качествен/класен специалист.

Саша Илич към момента разполага с никак не малко офанзивни футболисти, но той продължава да използва Турицов и Вион, от които се очаква да създават голови положения??? Особено първият не притежава кой знае какви технически качества, за да бъде на тази позиция. Схемата с трима в защита не работи при тези изпълнители…

Има време за промяна и по-добре сега още през юли, докато не е станало декември и отборът изведнъж се озовал далече от Лудогорец.

PS – И не, на Турицов не му прави чест да призовава с жестове феновете от трибуните. Капитани на ЦСКА са били велики личности и да носиш тази лента е чест и отговорност. Мъжкарството се показва на терена с качества, а не на пистата. Като губиш, понасяш всичко – псувни, ругатни, освирквания. Освирквани са такива светини в историята на ЦСКА, на които Турицов дори не би бил достоен да връзва обувките. Така че – навеждаш глава и се извиняваш, когато си лузър… Иначе си „звезда“ и да си капитан на ЦСКА е хубаво, но когато губиш – носиш последствията…