Левски за пореден път се изложи в Европа, губейки с 0:1 от "джуджето" Вадуц. На терена на "Рейнпарк" видяхме един безидеен, тромав и слаб Левски. Играта на 26 кратните шампиони бе под всякаква критика и феновете има защо да са ядосани и недоволни. За поредните расистки изцепки от страна на "сините" привържениците пък дори не трябва да се споменава, те са по-голям срам дори и от позорната загуба.

Вадуц е един средняшки отбор, който срещу "сините" от София не показа някаква световна класа, но си взе мача и то на нула. Домакините имаха цел и в крайна сметка си я постигнаха. Това бе техният максимум, постигнат след индивидуален проблясък. 

За трагична игра на Левски каквото и да се каже ще е малко. При "сините" осезаемо се усети липсата най-вече на Паулиньо и на "Герена" ще се молят той да е готов за реванша. Отсъствието на Нашименто също указа своето влияние, след като тотално липсваше креативност в средата на терена. Но това не е новина. В Левски от години няма халф, който умее да задържи топката, да "хвърли" голов пас и да диктува темпото. 

Промяната на стартовата единайсеторка минути преди началото на мача, заради контузията на Хали Тиам на загрявката и започването на Антони Белмонт също не бе благоприятно за Левски, но това едва ли трябва да служи за оправдание на Делио Роси.

Италианецът може би и сгреши, че за пореден път се предовери на Божидар Митрев. Феновете очакваха на вратата да застане новото попълнение Мартин Полачек, но отново там бе Божката и отново получи гол от "халите". Голямо разочарование бе и представянето на Давиде Мариани, който дори се и контузи.

Представянето на всички "сини" в този мач бе падение и срам. А играта на Серджиу Буш дори няма смисъл от коментар. Слаба оценка и за Жерсон Кабрал. Единствено добри думи заслужава звездата Габриел Обертан. Французинът се опитваше да бъде навсякъде - връщаше се назад, връзваше играта в центъра, включваше се активно и в предни позиции. Но за пореден път се видя, че само с Обертан не става.

Левски по традиция играе по-добре в евротурнирите, когато излиза на "Герена". "Сините" играчи отново ще разчитат на феноменалните си фенове за срещата-реванш срещу Вадуц. Истинските левскари се надяват това да бъде началото на нова "приказка" в Европа, но за тази цел футболистите на Делио Роси трябва час по-скоро да разберат какво означава фланелката с лика на Гунди. В противен случай ще станем свидетели на поредното "синьо" географско откритие.

Красимир Лаков, Gol.bg