Ракета №1 на България Григор Димитров отпадна от 1/4-финалите на турнира от сериите АТР 250 в Бризбън, след като загуби от Кей Нишикори. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

По думите му, Гришо ще изпадне от Топ 20 на световната ранглиста за първи път от септември 2016 г. "Това е дължи на факта, че не успя да защити точките си от миналата година, когато стигна до 1/2-финалите. Освен това Димитров продължава да е без победа над тенисист от Топ 10 от април 2018 г., когато спечели срещу Давид Гофен. Той допусна и пето поражение от Нишикори от шест мача помежду им", добави Коларов.

За българина сега предстои участие на първия за годината турнир от Големия шлем – Australian Open. Надпреварата в Мелбърн ще се проведе от 14 до 27 януари, като гостът припомни, че Гришо има да защитава точки до 1/4-финал, където миналата година беше елиминиран от британеца Кайл Едмънд.

"Наградните фондове бяха вдигнати с 14% сравнение с миналата година. Причината за това е падналият курс на австралийския долар. За последните двайсетина години сумите в Мелбърн са се увеличили с 351% или 48,6 млн. долара", каза още Коларов.

Вижте тук видео с целия разговор!